Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:23:17 GMT

دعوت با طعم گردو

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۳۲۷۲۸

دعوت با طعم گردو

جشنواره گردو روز پنجشنبه برای اولین بار به مناسبت روز جهانی جهانگردی و به همت فرمانداری سنندج، بخشداری کلاترزان، جهاد کشاورزی، دهیاری‌ها، مردم و فعالان گردشگری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در روستای سرهویه برگزار شد.
استان کردستان واقع در غرب ایران استانی سرسبز و زیبا و دارای جاذبه های طبیعی و گردشگری بسیاری است و هر ساله علاقمندان و مسافران قابل توجهی، شهرها و مناطق دیدنی این استان را برای سفر انتخاب می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این در حالی است که برخی از نقاط کردستان هنوز برای مسافران و گردشگران ناشناخته هستند که از آن جمله میتوان به منطقه کلاترزان از توابع شهرستان سنندج اشاره کرد، منطقه‌ای با روستاهای بکر و زیبا، کوه ها و دره های دیدنی و بافت روستایی منحصر به فرد.
جشنواره گردو که امسال برای اولین بار در کردستان برگزار می‌شود بهانه خوبی برای معرفی روستاهای هویه و سرهویه در بخش کلاترزان سنندج شد. روستای هویه در ۷۰ کیلومتری غرب سنندج و در ارتفاع ۱۶۴۰ متری از سطح دریا قرار دارد که بعد از طی پنج کیلومتر به روستای سرهویه خواهید رسید.
سفری را به همراه خبرنگاران استان به روستان آغاز نی‌کنم و به محض ورود به روستاهای هویه و سرهویه بافت پلکانی آنها، تصویر اورامان تخت را برایم تداعی کرد؛ طبیعت زیبا، دره های سرسبز و جاذبه های متعدد این روستاها چشم هر مسافر و گردشگری را به خود جلب می کند. 
برای سفر به روستای هویه و سرهویه باید در ۴۰ کیلومتری جاده سنندج - مریوان از مسیر اصلی جدا شده و وارد یک جاده فرعی شوید که در نهایت بعد از عبور از روستاهای طفره زمین، ویسه ر و آویهنگ به این روستاها خواهید رسید و از طبیعت آن لذت خواهید برد.

کردستان ذخیره گاه فرهنگی ایران است
فرماندار سنندج در این آیین اظهار داشت: کردستان ذخیره گاه فرهنگی ایران است و اگر رسم و آداب بخش هایی از کشور فراموش شده است، در عوض فرهنگ غنی گذشته در کردستان از جمله کلاترزان حفظ شده است.
محمدابراهیم زارعی با بیان اینکه روستاهای بخش کلاترزان و منطقه ژاوه رود از قروت ارزشمند طبیعت بکر برخوردار هستند، اضافه کرد: مردم این مناطق در کنار پاسداری از طبیعت زیبای آن که نشانه فرهنگ آنان است، از آداب و رسوم گذشته نیز حفاظت کرده اند. 
وی به اختصاص ۱۲ میلیارد ریال برای آسفالت جاده هویه و سرهویه اشاره کرد و گفت: ۱۰ میلیارد ریال نیز برای احداث استخر آب کشاورزی این منطقه در نطر گرفته شده است. 
فرماندار سنندج بر تلاش برای جذب گردشگر به کلاترزان تاکید کرد و افزود: شرط پیشرفت و توسعه گردشگری این منطقه حفظ طبیعت و فرهنگ و آثار معماری آن است؛ چرا که گردشگر بیشتری را جدب خواهد کرد.

۶۰ اقامتگاه بوم گردی در کردستان ایجاد می‌شود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با بیان اینکه بخشی از گردشگری مربوط به حوزه کشاورزی است، افزود: گردشگری کردستان در ۲ سال اخیر به خوبی پیش رفته است و گردشگری فرهنگی و روستایی جزو اولویت های کاری ما است.
سیدمحسن علوی به ایجاد اقامت گاه های بوم گردی در سطح استان از سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: ۱۱ اقامت گاه بوم گردی در شهرستان سنندج فعالیت دارند که به زودی با ارائه مجوز، در سطح استان تعداد این اقامت گاه ها به ۶۰ مورد افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه تا ۲ سال پیش هیچ آژانسی در زمینع گردشگری استان فعالیت نداشت، اضافه کرد: اکنون سه آژانس در حوزه گردشکری داریم که فعالیت های خوبی نیز در زمینه جذب گردشگر به مناطق دیدنی استان داشته اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان یادآور شد: امسال براساس اعلام سازمان جهانی گردشگری استان‌های کردستان و کرمانشاه برای معرفی نقاط روستایی و اماکن بکر و برگزاری جشنواره های مختلف انتخاب شده اند که تلاش می کنیم در سطح بین المللی برگزار کنیم.


طرح توسعه ۵۰ هزار هکتاری باغ های کردستان در دست اجرا است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: طرح توسعه ۵۰ هزار هکتاری باغ‌های استان در دست اجرا است که ۱۶ هزار هکتار آن دیم و بیش از ۳۳ هزار هکتار آن باغ های آبی خواهد بود.
فزید سپری تاکید کرد: با اجرای این طرح، تولید محصولات باغی به ۳۴۰ هزار تن افزایش خواهد یافت که جهش ۲ برابری است، ضمن اینکه یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای آن نیاز است.
وی سطح باغ های گردو در کشور را ۱۵۷ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: این میزان در کردستان هفت هزار و ۳۰۰ هکتار است و سالانه ۱۵ تا ۱۸ هزار تن گردو در استان برداشت می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان به طرح مصوب شده تخصیص آب به ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان اشاره و اضافه کرد: ۴۸۰ هزار اراضی دیم در استان داریم که امکان تبدیل شدن به اراضی آبی دارند.
سپری یادآور شد: با اجرای طرح ۱۰۰ هزار هکتاری آبی کردن اراضی دیم، تولید محصولات باغی از ۲،۸ میلیون تن به پنج میلیون تن افزایش می یابد، همچنانکه در طرح پیشران دامداری استان، هفت هزار و ۳۰۹ شغل جدید ایجاد می شود.
شهرستان سنندج با بیش از ۶۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای چهار بخش مرکزی، کلاترزان، حسین آباد و سیروان است. هویه در ۷۰ و سرهویه در ۷۵ کیلومتری غرب سنندج واقع شده است. 
از یک هزار و ۸۹۰ هکتار از باغ های گردوی شهرستان سنندج ۳۰۰ هکتار آن مربوط به روستاهای هویه و سرهویه است و سالانه بین ۲ تا چهار تن گردو در این روستاها برداشت می شود.
روستای هویه یک هزار و ۲۰۰ نفر و سرهویه یک هزار و ۲۸۰ نفر جمعیت دارد.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی است، ۸۷۲ اثر از این تعداد شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول شامل (آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۰ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول درفهرست آثار باستانی کشور به ثبت رسیده است.
۷۳۵۵ / ۳۰۳۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان جشنواره سنندج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۲۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج

اقبال حمیدی اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج با رصد و شناسایی محل نگهداری کبک ها، با اخذ حکم قضایی و همکاری نیروی انتظامی و بازرسی از منزل یک شکارچی غیرمجاز، ۳۷ قطعه کبک که قصد قاچاق را کشف و ضبط کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: محیط بانان افزون بر این کبک ها؛ ۳۵ قفس چوبی و یک شبکه نگهداری پرندگان هم کشف کردند.

وی بیان کرد: واحد حقوقی نسبت به تشکیل پرونده در این رابطه و معرفی فرد خاطی به مراجع قضایی اقدام کرده است. 

حمیدی ادامه داد: پرندگان کشف شده به اداره حفاظت محیط زیست انتقال داده شده اند و پس از بررسی‌های جسمانی، تغذیه و مراقبت‌های لازم در زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رها سازی می‌شوند.

کبک‌ها که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند ارزش اکولوژیکی بالایی در چرخه حیات دارند.

 در فصل پاییز و زمستان که حشره سن به زیر بوته گیاهانی مانند گون و درمنه روی می‌آورند کبک‌ها از این حشره تغذیه کرده و با کنترل بیولوژیکی آن که آفت محصولات گندم و جو است کمک شایانی به حفظ کیفیت محصولات کشاورزی می‌کنند.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • اقدام به موقع پلیس جان ۲ نفر را در سنندج نجات داد
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج افتتاح شد
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد
  • تجلیل از پهلوانان و پیشکسوتان ورزش پهلوانی در سنندج
  • برپایی نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج