Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@16:38:08 GMT

جایگزین روغن لحیم چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۸۹۵۲۸

جایگزین روغن لحیم چیست؟

روغن لحیم به روغنی گفته می‌شود که در زمان لحیم‌کاری به‌شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد و عملاً بدون آن کار لحیم نیمه‌تمام می‌ماند. این روغن دارای انواع گوناگونی است که ترکیبات تقریباً مشابهی دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جایگزین روغن لحیم چه چیزی است؟ ممکن است شما هم به لحیم‌کاری علاقه داشته باشید، بنابراین ممکن است دیده باشید که برخی اوقات بعد از لحیم‌کاری، لحیم به میزان لازم محکم نباشد و نتواند به‌خوبی دو بخش را به هم وصل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مواقع، باید از روغن لحیم یا فلاکس استفاده شود تا اتصالات کاملاً محکم شوند. بعدازاینکه سطح دمای هویه را تنظیم کردید و از روغن لحیم خوب استفاده نمودید، به‌راحتی می‌توانید به لحیم‌کاری بپردازید؛ اما برخی اوقات ممکن است روغن لحیم به‌درستی پاسخگوی شما نباشد. به همین خاطر ممکن است برای لحیم‌کاری به روغن فلاکس نیاز داشته باشید. در ادامه به معرفی این روغن و کاربردهای آن می‌پردازیم.

نگاه کلی به روغن لحیم

روغن لحیم به روغنی گفته می‌شود که در زمان لحیم‌کاری به‌شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد و عملاً بدون آن کار لحیم نیمه‌تمام می‌ماند. این روغن دارای انواع گوناگونی است که ترکیبات تقریباً مشابهی دارند. سه شکل از روغن لحیم معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرد که کاربرد بیشتری دارند؛ ازجمله آن‌ها می‌توان به روغن لحیم به‌صورت جامد یا غلیظ (که در دمای بسیار کم به وجود می‌آید)، روغن لحیم به‌صورت نیمه مایع یا نیمه غلیظ، روغن لحیم به شکل مایع یا رقیق (که به‌کارگیری آن بسیار راحت‌تر است) اشاره کرد.

همچنین قبل از اینکه بدانید جایگزین روغن لحیم چیست بهتر است بدانید روغن لحیم به‌صورت ترکیب دو یا سه مدل روغن مختلف تولید شده است که باعث شده از شکل مایع خارج شود. ترکیبات این روغن باید به‌گونه‌ای باشد که رسانایی آن را بالا ببرد و در زمان انجام لحیم‌کاری به‌عنوان یک مانع برای اتصال فلزات نباشد.

به همین خاطر روغن لحیم از ترکیبات موادی به اسم کالیفون یا کلوفون تولیدشده که به‌عنوان نوعی از حلال شناخته می‌شود که می‌تواند مواد زائد و اکسیژن را درون خود حل کند و پس ‌ازاینکه قسمت لحیم‌کاری سرد شد، بی‌اثر شده و میزان باقی‌مانده آن روی برد، هیچ مسئله‌ای به وجود نمی‌آورد.

جایگزین روغن لحیم چه چیزی است؟

یکی از مهم‌ترین جایگزین‌ها برای روغن لحیم ﺧﻤﻴﺮ ﻗﻠﻊ است. این خمیر ﮐﻪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ پرکاربرد در لحیم‌کاری تجهیزات SMD است از ترکیبی از موادی مانند ﻓﻼﮐﺲ ﻭ ﭘﻮﺩﺭ ﻗﻠﻊ ﻭ ﺳﺮﺏ تولید شده است. در بخش لحیم‌کاری تجهیزات SMD به‌وسیله هویه هوای گرم، نمی‌توانید از سیم لحیم استفاده کنید به همین خاطر بهتر است از خمیر قلع استفاده کنید. در این مواقع، خمیر باید به‌طور کامل در معرض حرارت و اشعه فروسرخ قرار بگیرد تا ذوب شود و بتوانید به‌درستی قطعات الکترونیکی را به فیبر مدار چاپی متصل کند.

در حال حاضر موادی مثل «فلاکس» یا «فلکس» (Flux) که دارای خاصیت‌هایی مثل روغن لحیم هستند و می‌توانند خصوصیات مثبت دیگری را نیز عرضه کنند، استفاده می‌شوند. مایع فلاکس اغلب برای مقابله با زنگ‌زدگی‌های ایجادشده روی فیبر مدار چاپی و پایه تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 فلاکس به‌عنوان جایگزین روغن لحیم در اثر تماس با قلع، ظاهری کروی به آن خواهد داد و افزون بر ظاهر مناسب‌تر، باعث به وجود آمدن اتصالات باکیفیت نیز خواهد شد. همچنین فلاکس می‌تواند اتصال احتمالی میان پایه‌ها در لحیم‌کاری را از بین ببرد و با پخش کردن حرارت تحمل گرمایی تجهیزات را افزایش دهد و مانع سوختن آن‌ها شود. در کنار این مسائل، می‌توان گفت مایع فلاکس به‌عنوان خنک‌کننده هم کاربرد دارد.

فلاکس به شکل یک ماده بی‌رنگ و برخی اوقات به رنگ زرد و مایع است و که برای متمرکز کردن قلع در پایه‌ها استفاده می‌شود، ولی خمیر قلع دارای ترکیباتی از دانه‌های کروی خاکستری کوچک قلع و روغن لحیم است که در نصب آی‌سی‌های BGA به کار می‌روند.

همچنین خمیر قلع در پایه‌های کانکتورهای گوناگون که به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان از هویه برای آن‌ها استفاده نمود نیز کاربرد دارد.

تفاوت اصلی روغن لحیم و فلاکس

بر اساس آنچه در بالا گفته شد روغن فلاکس به‌عنوان یک رقیب اصلی برای روغن لحیم شناخته می‌شود از این روغن اغلب در لحیم‌کاری نیز استفاده می‌شود. روغن لحیم دارای شباهت‌های بسیاری با خمیر فلکسی است؛ از هردوی این روغن‌ها می‌توان برای لحیم‌کاری بردهای الکترونیکی استفاده کرد، خمیر فلاکس دارای خاصیت ضدزنگ بر سطح برد الکترونیکی و بالا بردن میزان رطوبت برد است و از ایجاد گوگرد لحیم روی برد جلوگیری خواهد کرد. در ادامه به بررسی تفاوت‌های اصلی روغن لحیم و روغن فلاکسی خواهیم پرداخت.

·       کیفیت کلی

در ادامه مبحث جایگزین روغن لحیم می‌توان گفت به کار بردن خمیر فلکس در لحیم‌کاری می‌تواند موجب شود کیفیت کار بالا برود و به‌راحتی می‌توان آن را با هر حلالی از روی برد الکترونیکی پاک کرد، در نقطه مقابل روغن لحیم دارای مقاومت بیشتری در مقابل پاک‌کننده‌ها است و نمی‌توان به‌راحتی آن را از روی برد پاک کرد. به همین علت در بسیاری از صنایع به‌جای روغن لحیم، روغن فلاکس مورد استفاده قرار می‌گیرد که این مسئله کیفیت اتصال لحیم را بالا می‌برد، موجب کاهش آسیب به قطعات می‌شود و از صدمه دیدن به نوک هویه و سوزاندن تجهیزات روی برد به‌وسیله آن جلوگیری خواهد کرد. همین‌طور روغن فلاکس به علت داشتن کاربردهای فراوان دارای انواع مختلفی است. از این روغن در حالت‌های مختلفی همچون جامد، مایع و خمیری استفاده می‌شود.

·       تفاوت در نقطه ذوب

می‌توان گفت خمیر فلاکس دارای نقطه ذوب بالاتری است و برای ذوب نمودن این خمیر باید انرژی بیشتری به کار ببرید. ممکن است در ابتدا با خود بگویید این مسئله خوب نیست ولی همین بالا بودن نقطه ذوب موجب می‌شود که روند ذوب شدن خمیر آهسته‌تر انجام شود که همین مسئله می‌تواند موجب افزایش دقت و ظرافت کار شود. افزون بر این مسئله می‌توان گفت خمیر فلکس دما و حرارت را به شکل یکنواخت روی سطح پخش خواهد کرد که این مسئله موجب جلوگیری از سوختگی تجهیزات با حرارت به وجود آمده به‌وسیله نوک هویه خواهد شد.

·       تفاوت در قیمت

در مورد خمیر فلاکس به‌عنوان جایگزین روغن لحیم می‌توان گفت این خمیر دارای قیمت کمتری است. به این دلیل یک تعمیرکار باید هزینه‌های گوناگونی برای لحیم‌کاری مثل سیم لحیم، اسپری پاک‌کننده، هویه و… را در نظر بگیرد، کنترل کردن هزینه‌های این تجهیزات دارای اهمیت فراوانی است. همان‌طور که گفته شد در بین روغن لحیم و فلاکس، روغن فلاکس دارای قیمت کمتری است و به‌عنوان روغنی مقرون‌به‌صرفه شناخته می‌شود و همچنین می‌توان گفت به علت کیفیت بیشتر خمیر فلکس نسبت به روغن لحیم همین‌طور قیمت کمتر آن استفاده از خمیر فلکس دارای صرفه بیشتری برای شما است.

·       تمیز کردن نوک هویه

برای تمیز کردن نوک هویه بعد از اتمام کار با سیستم لحیم، استفاده از روغن فلاکس می‌تواند گزینه خوبی برای پاک کردن کثیفی روی هویه باشد، درحالی‌که پاک کردن نوک هویه به‌وسیله روغن لحیم می‌تواند مواد روی آن را اکسیده کند و حتی در برخی موارد ممکن است استفاده از روغن لحیم موجب صدمه دیدن دستگاه شود. به همین خاطر بهتراست که برای پاک کردن نوک هویه خمیر فلاکس را مورد استفاده قرار دهید.

سخن آخر

بر اساس آنچه گفتیم، به دلیل اینکه روغن‌های فلاکس دارای برتری بیشتری در مقایسه با روغن لحیم هستند کاربرد این روغن در لحیم‌کاری بیشتر است. فلاکس دارای ترکیباتی همچون یک ماده پایه و فعال‌کننده است که از ماده‌ای شیمیایی تشکیل‌شده و می‌تواند به‌راحتی اکسیدهای موجود در فلز را از بین ببرد تا لحیم آسانتر مرطوب شود.

به‌صورت کلی می‌توان گفت به کار بردن خمیر فلکسی به‌عنوان جایگزین روغن لحیم دارای صرفه اقتصادی بیشتری است و راحت‌تر می‌توان از آن برای تمیز کردن برد و اتصالات استفاده کرد.

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مورد استفاده قرار می گیرد لحیم کاری همین خاطر لحیم کاری توان گفت روی برد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۹۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از راهنماتو، آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که دائما با یک مهمان ناخوانده یعنی شوره سر دست و پنجه نرم می کنید؟ توصیه می کنیم برای کنترل و درمان این بیماری از روغن درمانی استفاده کنید. این کار یک روش ایمن، طبیعی و موثر برای درمان شوره سر است و بسیار کم خطرتر از محصولات تجاری و شیمیایی ضد شوره است. از طرفی روغن ها به موهای شما آسیب نمی رسانند و منجر به خشکی پوست سر نمی شوند.

شوره سر در زمستان ها که هوا خشک تر می شود، شایع تر است. افرادی که می خواهند از محصولات موی مبتنی بر مواد شیمیایی اجتناب کنند، بیشتر به سراغ استفاده از روغن های گیاهی مو می روند. استفاده از روغن داغ برای درمان شوره سر نیز ایده خوبی است. این کار تارموهای شما را صاف تر کرده، ریزش مو را کاهش می دهد، رشد مو را بهبود می بخشد و به تغذیه و مراقبت از پوست سر کمک می کند. در ادامه با معرفی بهترین روغن ها برای درمان شوره سر با ما همراه باشید.

۱- روغن نارگیل
روغن نارگیل یک روغن ضد قارچ است که با عامل اصلی شوره سر یعنی قارچ مقابله می کند. این روغن همچنین چربی پوست کف سر را متعادل کرده و از این طریق نیز به درمان شوره کمک می کند.

۲- روغن رزماری
روغن رزماری گردش خون پوست سر را افزایش داده، باکتری های عامل مسدودی فولیکول‌های مو را از بین می برد و به رفع شوره سر و بهبود پوسته پوسته‌ شدن پوست سر کمک می کند. این روغن حاوی خواص ضد عفونی کننده و ضد قارچی خاصی بوده و به عنوان یک عامل ضد قارچ عمل می کند. همچنین می تواند به جلوگیری از خارش پوست سر کمک کند.

نکته: استفاده از روغن رزماری توسط افراد باردار، کودکان زیر ۷ سال و افراد مبتلا به صرع، فشار خون بالا و اختلالات عصبی توصیه نمی شود.

رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی

۳- روغن ریحان
روغن ریحان نوعی روغن گیاهی است که از گیاه ریحان بدست می آید. این روغن به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی در درمان شوره و رفع خارش پوست سر موثر است و با تقویت مو از ریزش آن جلوگیری می کند.

۴- روغن درخت چای
روغن درخت چای نیز حاوی خواص ضد قارچی و ضد باکتری بوده و می تواند شوره سر و خارش ناشی از آن را از بین برده و در نتیجه به تسکین شوره و جلوگیری از تحریک پوست کمک می کند.

۵- روغن علف لیمو
روغن علف لیمو از طریق تقطیر با بخار آب ساقه و برگ‌های گیاه علف لیمو که گیاهی استوایی است به دست می‌آید. این روغن حاوی رایحه مرکباتی، شیرین و علفی بوده و خواص بی‌نظیری در رایحه درمانی و ماساژ ارائه می دهد. این روغن می تواند از بروز شوره سر جلوگیری و به درمان آن کمک کند.

۶- روغن نعناع فلفلی
روغن نعناع فلفلی یک خنک کننده طبیعی، مرطوب‌کننده و ضد التهاب است که هر گونه خشکی، خارش و التهاب را از بین برده و شوره سر را نابود می کند. این روغن یک ماده ضد میکروب و آنتی باکتریال قوی است که استفاده منظم از آن به داشتن موهایی سالم و زیبا کمک می کند.

۷- روغن زیتون
روغن زیتون یک نرم کننده طبیعی است که به دلیل دارا بودن خواص ضد قارچی از بروز شوره سر جلوگیری و به از بین بردن آن کمک می کند. این روغن همچنین در صورت ترکیب با سایر ترکیبات موثر می تواند علائم پسوریازیس پوست سر را کاهش دهد.

مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند

۸- روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس یک روغن ضدباکتری و ضد قارچ است که با متعادل سازی چربی یا سبوم پوست کف سر از ایجاد شوره جلوگیری می کند. این روغن همچنین حاوی خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد عفونی کننده است که می تواند به درمان شوره سر کمک کند. این روغن رایحه مطبوعی دارد، خلق و خو را بهبود می بخشد و به آرام کردن پوست سر کمک می کند.

به یاد داشته باشید که مانند همه روغن‌های ضروری، روغن اسطوخودوس نیز باید قبل از استفاده موضعی به کمک روغن حامل رقیق شود تا از هرگونه اثرات آلرژیک نامطلوب مانند خارش، احساس سوزش یا بثورات بر روی پوست جلوگیری کند.

کد خبر 847418 برچسب‌ها سلامت خبر مهم مو

دیگر خبرها

  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • چالوس سه روز بسته شد؛ مسافران از مسیر جایگزین استفاده کنند
  • مشتریان به نشان استاندارد و اصالت قطعات خودرو توجه کنند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان